
Ingrediënten
- 3 grote goudreinetten
- 100 gr. boter, koud en hard en in kleine stukjes
- 100 gr. zelfrijzend meel
- 75 gr. suiker
- 1/8 liter slagroom
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Platte ovenschaal invetten met boter.
- Goudreinetten schillen, klokhuizen verwijderen en in grove stukken snijden.
- In ovenschaal doen, bestrooien met kaneelsuiker.
- Zoveel water eroverheen gieten, zodat de bodem net bedekt is met een laagje water.
- Een kruimeldeeg maken met de vingers van 1 hand van de boter en de meel.
- Daarna de suiker toevoegen en in het kruimeldeeg verwerken met je vingers.
- Het kruimeldeeg over de appelstukjes verdelen.
- In de voorverwarmde oven 30-45 minuten tot het oppervlak goudbruin is.
- Serveren met slagroom, eventueel opgeklopt.