
Ingrediënten
- 2 uien
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 600 gram krieltjes (eventueel in de schil)
- 3 teentjes knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 250 gram champignons
- 3 rode paprika’s
- 100 gram chorizo
- Klein bosje verse bieslook
- 200 gram zure room
- 250 milliliter kippenbouillon
(gebruik bij bereiding in de pan 350 milliliter) - Klontje boter
Bereiding in de pan
- Snijd de uien in halve ringen.
- Smelt de boter in de pan en bak de spekjes samen met de uien voor ongeveer 4 minuten.
- Was de krieltjes.
- Pers de knoflook uit.
- Voeg de knoflook en krieltjes toe aan het ui-spekmengsel en bak voor 3 minuten.
- Voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe en roer even door.
- Snijd de champignons in kwarten en de paprika’s in blokjes.
- Voeg de champignons en paprika’s toe aan de rest.
- Snijd de chorizo in blokjes en voeg deze toe.
- Voeg de bouillon toe.
- Verlaag het vuur en doe het deksel op de pan, laat voor ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
- Als de krieltjes gaar zijn is het gerecht klaar.
- Doe de zure room in een kommetje, snijd de bieslook fijn en voeg dit toe aan de zure room, roer door.
- Serveer de zure room naast het stoofpotje.
Bereiding in de slowcooker
- Smelt een klontje boter in de pan en bak de spekjes samen met de uien.
- Voeg ook de tomatenpuree toe om deze te ontzuren en bak een minuutje mee.
- Doe de uien en de spekjes in de slowcooker.
- Was de krieltjes en leg deze ook in de slowcooker.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Snijd de chorizo in blokjes en voeg deze toe.
- Snijd de champignons in kwarten en voeg deze toe.
- Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe.
- Strooi de paprikapoeder erover en roer even door.
- Giet de bouillon erbij, kijk even of je alle bouillon nodig hebt, later wat toevoegen kan altijd.
- Zet de slowcooker voor 3-4 uur op slow.
- Controleer na 3 uur of de krieltjes gaar zijn, wanneer deze gaar zijn is je gerecht klaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de zure room in een kommetje, snijd de bieslook fijn en roer dit erdoor. Serveer dit bij het stoofpotje.