
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 100 gram hazelnoten
- 200 gram koude boter
- 75 gram gepelde amandelen
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram suiker
- snufje zout
- 1 dl water
- 1 losgeklopt ei
- 2 ½ dl slagroom
- 150 gram gepelde walnoten
- 1 pakje chocoladeglazuur
Bereiding
- Doe bloem, boter en basterdsuiker met het zout en de helft van het losgeklopte ei in een kom. Snijd de boter er met twee messen in stukjes door en kneed vervolgens het geheel met koele hand tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
- Hak de verschillende noten grof.
- Doe de suiker met het water in een pan met dikke bodem. Los de suiker al roerend op een laag vuur in het water op. Laat de suikerstroop goudgeel karamelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrandt.
- Roer er vervolgens de gehakte noten en de slagroom door. Laat het mengsel goed doorkoken onder voortdurend roeren.
- Laat het mengsel afkoelen. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 °C.
- Beboter de springvorm (middellijn ongeveer 24 cm). Gebruik ¾ deel van het deeg om de bodem en de randen van de springvorm te bekleden.
- Vul de vorm met het noten-suikermengsel en leg de opstaande rand voor een deel over de vulling.
- Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap. Leg deze op de taart en bestrijk de bovenkant met de rest van het ei.
- Bak de notentaart gaar en goudbruin in het midden van de oven, gedurende ongeveer 60 minuten.
- Bereid het chocoladeglazuur volgens de beschrijving op de verpakking.
- Neem de taart uit de oven en maak hem direct los van de rand.
- Bestrijk de taart met het glazuur en garneer hem met mooie noten.
- Snijd hem in kleine puntjes (machtig). Deze kunnen eventueel in de diepvries bewaard worden.