
Ingrediënten (4 personen)
- 250 gram gepelde kastanjes
- 2 rode paprika’s
- 250 gram uien
- 250 gram champignons
- Zonnebloemolie
- 100 gram fijne sojabrokjes of kip
- 1 zure bom of een paar zure augurkjes
- Zout
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels room/1 bekertje
Bereiding
- Snijd de kastanjes in vieren.
- Verwijder van de paprika’s zaad en zaadlijsten, verdeel het vruchtvlees in stukjes.
- Pel en snipper de uien.
- Halveer de champignons.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem.
- Bak al roerende de sojabrokjes (of kip) bruin en schep ze daarna uit het vet.
- Doe eventueel nog wat olie in de pan.
- Leg er nu de kastanjes, de paprika- en uisnippers en gehalveerde champignons op.
- Smoor, met het deksel op de pan, kastanjes en groente in 35 tot 40 minuten gaar.
- Snijd intussen de zure bom klein en voeg de stukjes, met de gebraden soja aan de inhoud van de pan toe.
- Breng de goulash op smaak met zout, rijkelijk paprikapoeder en nootmuskaat.
- Roer er tot slot de room doorheen.
- Aardappels, maar ook diverse graansoorten zoals rijst, boekweit of gierst, smaken er heerlijk bij.
Een recept van Peter van Vlerken
