Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram gepelde kastanjes
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram uien
  • 250 gram champignons
  • Zonnebloemolie
  • 100 gram fijne sojabrokjes of kip
  • 1 zure bom of een paar zure augurkjes
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels room/1 bekertje

Bereiding

  • Snijd de kastanjes in vieren.
  • Verwijder van de paprika’s zaad en zaadlijsten, verdeel het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de champignons.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem.
  • Bak al roerende de sojabrokjes (of kip) bruin en schep ze daarna uit het vet.
  • Doe eventueel nog wat olie in de pan.
  • Leg er nu de kastanjes, de paprika- en uisnippers en gehalveerde champignons op.
  • Smoor, met het deksel op de pan, kastanjes en groente in 35 tot 40 minuten gaar.
  • Snijd intussen de zure bom klein en voeg de stukjes, met de gebraden soja aan de inhoud van de pan toe.
  • Breng de goulash op smaak met zout, rijkelijk paprikapoeder en nootmuskaat.
  • Roer er tot slot de room doorheen.
  • Aardappels, maar ook diverse graansoorten zoals rijst, boekweit of gierst, smaken er heerlijk bij.
Een recept van Peter van Vlerken