
Nu de winter dan echt is aangebroken is er niks lekkerder dan een heerlijke stoofschotel! Je kunt dit eten bij een bolletje rijst, lekkere aardappeltjes of gewoon met een stokbroodje. Pak er een grote braadpan bij, doe er de volgende ingrediënten in en laat hem lekker een tijdje op het vuur sudderen. Geniet ervan!
Ingrediënten (4 personen)
- 2 kilo kippendijen
- 3 teentjes knoflook
- 5 uien
- 5 eetlepels tamarinde pasta
- 250 ml ketjap Asin
- klein blikje tomatenpuree
- 600 ml tomato fritto
- 4 theelepels sambal manis
- 1 potje zilveruitjes
- 4 eetlepels stroop
- 3 oranje paprika’s
- 4 kippenbouillon blokjes
- 1 bos bleekselderij
- 200 gr blueband boter
- 1 bos lente ui
- 1 flesje kookroom
- Peper
Bereiding
- Bestrooi de kippendijen met flink wat peper en laat deze dan even rusten.
- Snij de uien klein en hak de knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
- Zet de braadpan op het vuur en bak hierin de boter totdat deze goed is gesmolten.
- Voeg dan de kip toe en bak deze even aan. Haal de kip eruit en bak in het vet de uien en knoflook tot de uien glazig zijn.
- Voeg dan alle ingrediënten toe behalve de groenten en zilveruitjes en maak er een mooi sausje van.
- Laat het een klein beetje indikken en voeg dan de kip erbij.
- Als de kip eenmaal lekker suddert zet je het vuur klein zodat de kip lekker kan stoven.
- Snij ondertussen de bleekselderij, paprika en de lente ui klein. (lente ui even apart houden)
- Nadat de kip een dik uur heeft gesudderd kun je de bleekselderij, paprika en de uitgelekte zilveruitjes toevoegen.
- Net voor het opdienen kan er de lente ui en de kookroom bij.