
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gr rundergehakt
- 50 gr boter
- 1 grote ui
- 2 appelen (Granny Smith)
- 2 tl gemberpoeder
- 2 el kerriepoeder
- 3 tl sambal oelek
- 3 teentjes knoflook
- 2 el paneermeel
- 2 dl appelsap
- 2 el bloem
- 1 bouillontablet
Bereiding
- Meng het gehakt met de gemberpoeder, de sambal en de knoflook, breng op smaak met zout en peper. Strooi er paneermeel over en maak er 16 tot 20 stevige gehaktballetjes van.
- Strooi wat bloem in een diep bord en wentel de balletjes erin.
- Snipper de ui.
- Verhit de boter. Bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar en goudbruin.
- Verwijder ze met een schuimspaan. Bak de gesnipperde ui ca. 10 min. in de resterende bakboter.
- Strooi er het kerriepoeder over en laat nog even meebakken.
- Schil de appels en rasp ze boven het uimengsel. Laat dit enkele minuten meebakken.
- Strooi 2 el bloem over het mengsel en voeg al roerend, scheutje voor scheutje appelsap en 2 dl. water toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
- Verkruimel het bouillontablet erboven en laat een paar minuten pruttelen. Als de saus te dik aanvoelt nog 1 dl. water erbij doen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze door en door warm worden.
- Lekker met (noten)rijst.