Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pond kipfilet, in stukjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • Groot blik perziken op siroop
  • Halve fles Heinz tomatenketchup
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook (uit de pers)
  • 6 flinke scheuten ketjap
  • Rijst

Bereiding

  • Braad de kipfilet aan en doe de uien erbij.
  • Snijd ondertussen de perziken in kleine stukjes. Bewaar het sap.
  • Als de kip gaar is doe je er wat perzikensap bij om het geheel af te blussen.
  • Voeg de tomatenketchup, sambal, knoflook en ketjap toe.
  • Laat dit allemaal gaar worden en doe er op het laatst de stukjes perziken bij, deze hoeven alleen maar warm te worden.
  • Het gerecht kun je reserveren met witte rijst.
  • Het is ook lekker om er komkommersalade bij te eten en een lekker glas witte wijn bij te drinken.
Een recept van Hannie van Gogh
Categories: Hoofdgerecht