Ingrediënten

  • 3 grote goudreinetten
  • 100 gr. boter, koud en hard en in kleine stukjes
  • 100 gr. zelfrijzend meel
  • 75 gr. suiker
  • 1/8 liter slagroom

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Platte ovenschaal invetten met boter.
  • Goudreinetten schillen, klokhuizen verwijderen en in grove stukken snijden.
  • In ovenschaal doen, bestrooien met kaneelsuiker.
  • Zoveel water eroverheen gieten, zodat de bodem net bedekt is met een laagje water.
  • Een kruimeldeeg maken met de vingers van 1 hand van de boter en de meel.
  • Daarna de suiker toevoegen en in het kruimeldeeg verwerken met je vingers.
  • Het kruimeldeeg over de appelstukjes verdelen.
  • In de voorverwarmde oven 30-45 minuten tot het oppervlak goudbruin is.
  • Serveren met slagroom, eventueel opgeklopt.
Categories: NagerechtVegetarisch