Ingrediënten (voor 6-8 personen)

1 springvorm (24 cm) of ovenschaal

Bodem

  • 7-10 plakjes bladerdeeg
  • Boter
  • Bloem

Vulling

  • Olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons in reepjes of voorgesneden 
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Handje peterselie (fijn gesneden)
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika (in blokjes)

Mengsel

  • 100 gr roomkaas
  • 250 gr geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml room of crème fraiche
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Vet de vorm in en bekleed die met bladerdeeg, ook tegen de rand.

  • Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje bloem.

  • Bak de ui en de knoflook even aan in de olie, schep er de paddestoelen door en bak tot het vocht is verdampt 

  • Schep de courgette, paprika en peterselie erdoor, bak 1 minuut mee.

  • Laat uitlekken op een zeef en schep dan in de vorm.

  • Klop de geraspte kaas, eieren (losgeklopt), roomkaas en room door elkaar.

  • Voeg zout en peper toe.

  • Verdeel over het mengsel.

  • Bak 15 minuten op 200 graden en nog 30 minuten op 160 graden.

Variant met kip

Je kunt ook een hartige taart van bloemkool, broccoli en kipfilet maken.

  • Je snijdt de bloemkool en brocolli in kleine roosjes. 3-5 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
  • 400 gram kipfilet in stukjes bakken met boter/olie.
  • Bloemkool en broccoli laten uitlekken, in vorm met bladerdeeg doen en daarop de gebakken kipfilet.
  • Tenslotte overgieten met kaas, eieren en crème fraiche mengsel.
  • 35 minuten in oven op 200 graden.
Een recept van Gerrie Zegers