
Ingrediënten (voor 7 stuks)
- 40 gram ongezouten roomboter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- 110 ml melk
- Extra melk voor bestrijken ronde uitstekers (set)
Bereiding
- Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker en zout er doorheen.
- Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het (kort) verder tot een soepel en zacht deeg.
- Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter. Met een ronde uitsteker van 5 centimeter doorsnede steek je de scones uit.
- Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk rondjes deeg uit. Ga zo door tot het deeg op is.
- Leg alle ronde plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
- Bak in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast zo’n 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.