
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram rijst
- 500 ml groentebouillon (1 tablet)
- 1 ui
- 500 gram sperziebonen
- 300 gram zoete aardappelen
- 4 bosuitjes
- 1/2 Chinese kool
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 400 ml kokosmelk
- 2 el kerriepoeder
- 425 gram Kikkererwten
- zonnebloemolie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water.
- Snipper de ui. Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd desgewenst doormidden.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Was de Chinese kool en snijd in repen.
- Snijd de knoflook en de gember vrij grof.
- Snijd de bosuien in grove ringetjes.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een flinke (wok)pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Schenk de groentebouillon in de pan totdat het geheel nét onder staat.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover.
- Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.