Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram rijst
  • 500 ml groentebouillon (1 tablet)
  • 1 ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el kerriepoeder
  • 425 gram Kikkererwten
  • zonnebloemolie

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water.
  • Snipper de ui. Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd desgewenst doormidden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Was de Chinese kool en snijd in repen.
  • Snijd de knoflook en de gember vrij grof.
  • Snijd de bosuien in grove ringetjes.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een flinke (wok)pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Schenk de groentebouillon in de pan totdat het geheel nét onder staat.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover.
  • Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.