
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 ui, in snippers
- 25 gram roomboter
- 250 gram kipfilet, in blokjes
- 2 grote blokken kipbouillon (of 6 kleintjes)
- 2 potten grand Italia tomatensaus met basilicum
- 1 eetlepel worchestershire sauce
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel gembersiroop
- 4 stengels lente ui in ringetjes
Bereiding
- Fruit de gesnipperde ui in roomboter in een grote pan.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en voeg water toe zodat de kip onder staat.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Laat de kip in 10 minuten zachtjes garen.
- Schenk de potten tomatensaus erbij.
- Voeg de worchestershiresauce, de ketjap, de gembersiroop en de taugé toe.
- Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Proef of de soep op smaak is, voeg zo nodig meer worchestershire sauce, ketjap en gembersiroop toe.
- Schenk de soep in koppen en garneer met de lente ui.