Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 ui, in snippers
  • 25 gram roomboter
  • 250 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 grote blokken kipbouillon (of 6 kleintjes)
  • 2 potten grand Italia tomatensaus met basilicum
  • 1 eetlepel worchestershire sauce
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 4 stengels lente ui in ringetjes

Bereiding

  • Fruit de gesnipperde ui in roomboter in een grote pan.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en voeg water toe zodat de kip onder staat.
  • Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Laat de kip in 10 minuten zachtjes garen.
  • Schenk de potten tomatensaus erbij.
  • Voeg de worchestershiresauce, de ketjap, de gembersiroop en de taugé toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Proef of de soep op smaak is, voeg zo nodig meer worchestershire sauce, ketjap en gembersiroop toe.
  • Schenk de soep in koppen en garneer met de lente ui.
Een recept van Hanny Verbruggen
Categories: Voorgerecht