
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 zakje ranchkruiden (ongeveer 30 gram)
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gram eiernoedels
- 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)
- 3 groene uien (in ringetjes gesneden)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden kippenborsten toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, of totdat ze bruin en gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Zodra de bouillon kookt, voeg je de eiernoedels toe en kook ze volgens de instructie op de verpakking (meestal 6-8 minuten tot ze al dente zijn).
- Verlaag het vuur en voeg de roomkaas en ranchkruiden toe aan de pan. Roer goed door tot de roomkaas volledig is opgelost en de soep een romige consistentie heeft.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
- Voeg de gesneden groene uien toe en laat de soep nog een paar minuten op laag vuur staan om de smaken te laten mengen.