Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 zakje ranchkruiden (ongeveer 30 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram eiernoedels
  • 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)
  • 3 groene uien (in ringetjes gesneden)
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden kippenborsten toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, of totdat ze bruin en gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Zodra de bouillon kookt, voeg je de eiernoedels toe en kook ze volgens de instructie op de verpakking (meestal 6-8 minuten tot ze al dente zijn).
  • Verlaag het vuur en voeg de roomkaas en ranchkruiden toe aan de pan. Roer goed door tot de roomkaas volledig is opgelost en de soep een romige consistentie heeft.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
  • Voeg de gesneden groene uien toe en laat de soep nog een paar minuten op laag vuur staan om de smaken te laten mengen.
Een recept van Joke van Hoof
Categories: LunchVoorgerecht