Ingrediënten 

  • Pak Basmatirijst
  • 2 blikjes goeie tonijn in water
  • 8 kleine komkommers (Turkse winkel)
  • Rode paprika
  • Gele paprika
  • Paar eetlepels mayonaise
  • Paar eetlepels volle yoghurt of kwark
  • Peper/zout naar smaak
  • Optioneel kun je deze lekkere rijstsalade nog verrijken met fruit. Bijvoorbeeld mandarijn, perzik uit blik in blokjes snijden) en/of groenten (geblancheerde erwtjes of broccoli.

Bereiding

Dag van tevoren

  • Rijst koken, af laten koelen en in koeling (ik gebruik meestal 3/4 van een pak rijst, je kunt er altijd nog rijst bij doen als je de verhouding niet goed vindt)
  • Blikjes tonijn, komkommers en paprika’s ook in koeling
  • Alles moet al lekker koud zijn!

En dan

  • Blikjes tonijn goed uit laten lekken en tonijn uit elkaar halen in kleine stukjes.
  • Komkommertjes en paprika’s goed wassen.
  • Zaadlijsten uit komkommertjes halen (met een theelepel gaat dat makkelijk, zaadlijsten mag je opeten).
  • Komkommers in kleine blokjes snijden.
  • Zaadlijsten uit paprika’s halen en paprika’s in kleine blokjes snijden.
  • Tonijn, komkommer + paprika bij de rijst doen en goed omroeren.
  • Peper en zout erbij, paar flinke eetlepels mayonaise (4-5) en yoghurt/kwark (3-4) en alles omroeren.
  • Naar smaak nog peper/zout/mayonaise/yoghurt toevoegen.
  • Klaar! Lekker koud in de koelkast bewaren en genieten!
Optioneel kun je deze lekkere rijstsalade nog verrijken met fruit. Bijvoorbeeld mandarijn, perzik (uit blik in blokjes snijden) en/of groenten, geblancheerde erwtjes of broccoli.
Een recept van Mamma Dory