
Ingrediënten
- Pak Basmatirijst
- 2 blikjes goeie tonijn in water
- 8 kleine komkommers (Turkse winkel)
- Rode paprika
- Gele paprika
- Paar eetlepels mayonaise
- Paar eetlepels volle yoghurt of kwark
- Peper/zout naar smaak
- Optioneel kun je deze lekkere rijstsalade nog verrijken met fruit. Bijvoorbeeld mandarijn, perzik uit blik in blokjes snijden) en/of groenten (geblancheerde erwtjes of broccoli.
Bereiding
Dag van tevoren
- Rijst koken, af laten koelen en in koeling (ik gebruik meestal 3/4 van een pak rijst, je kunt er altijd nog rijst bij doen als je de verhouding niet goed vindt)
- Blikjes tonijn, komkommers en paprika’s ook in koeling
- Alles moet al lekker koud zijn!
En dan
- Blikjes tonijn goed uit laten lekken en tonijn uit elkaar halen in kleine stukjes.
- Komkommertjes en paprika’s goed wassen.
- Zaadlijsten uit komkommertjes halen (met een theelepel gaat dat makkelijk, zaadlijsten mag je opeten).
- Komkommers in kleine blokjes snijden.
- Zaadlijsten uit paprika’s halen en paprika’s in kleine blokjes snijden.
- Tonijn, komkommer + paprika bij de rijst doen en goed omroeren.
- Peper en zout erbij, paar flinke eetlepels mayonaise (4-5) en yoghurt/kwark (3-4) en alles omroeren.
- Naar smaak nog peper/zout/mayonaise/yoghurt toevoegen.
- Klaar! Lekker koud in de koelkast bewaren en genieten!
Optioneel kun je deze lekkere rijstsalade nog verrijken met fruit. Bijvoorbeeld mandarijn, perzik (uit blik in blokjes snijden) en/of groenten, geblancheerde erwtjes of broccoli.