Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 30 gram boter
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet en gesnipperd
  • 1 prei, schoongemaakt + in grove stukken
  • 3 courgettes, schoongewassen + in grove stukken
  • Citroensap
  • 1 spaans pepertje
  • 1 groente- + 1 runderbouillonblokje
  • 1 pot runderbouillon + 2x inhoud pot heet water

Bereiding

  • Laat de boter zachtjes smelten, voeg ui en knoflook toe en laat, met deksel op de pan zachtjes stoven, ongeveer 10 minuten.
  • Besprenkel de gesneden courgette met citroensap en voeg deze dan met alle overige ingrediënten bij de ui.
  • Laat samen 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet daarna de mixer erin, voor pit mix je het Spaanse pepertje mee.
  • Voeg eventueel nog wat water toe.
Een recept van Zita van der Molen