Ingrediënten (12 personen)

  • 4 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 120 gram groene olijven
  • 4 gedroogde tomaten
  • 250 gram mascarpone
  • 60 gram olijventapenade
  • 10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
  • 100 ml marsala

Bereiding

  • Hak de sjalotjes en de knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook.
  • Voeg de oregano toe.
  • Strooi er de bloem overheen.
  • Giet een soeplepel bouillon scheut voor scheut over dit mengsel en laat het binden.
  • Voeg de rest van de bouillon, olijven en gedroogde tomaten toe en laat ca. 10 minuten koken op laag vuur met deksel op de pan.
  • Roer de mascarpone, tapenade en reepjes basilicum er doorheen.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Roer er dan de marsala doorheen.
  • Opdienen in voorverwarmde cappuccino kopjes.
Een recept van Pytha Albers