
Ingrediënten (12 personen)
- 4 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano (gedroogd)
- 4 eetlepels bloem
- 1 ½ liter kippenbouillon
- 120 gram groene olijven
- 4 gedroogde tomaten
- 250 gram mascarpone
- 60 gram olijventapenade
- 10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
- 100 ml marsala
Bereiding
- Hak de sjalotjes en de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook.
- Voeg de oregano toe.
- Strooi er de bloem overheen.
- Giet een soeplepel bouillon scheut voor scheut over dit mengsel en laat het binden.
- Voeg de rest van de bouillon, olijven en gedroogde tomaten toe en laat ca. 10 minuten koken op laag vuur met deksel op de pan.
- Roer de mascarpone, tapenade en reepjes basilicum er doorheen.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer er dan de marsala doorheen.
- Opdienen in voorverwarmde cappuccino kopjes.